Vocht in de kruipruimte.

Heeft u last van vocht en condens in de kruipruimte?

Boren doorvoer met diamantboor en monteren renovatiekoker met rooster.

  • 2 stuks € 129.00
  • 3 stuks € 181.00
  • 4 stuks € 242,00
  • 5 stuks € 290,00
  • 6 stuks € 329,00
  • Inclusief muurdoorvoer met rooster.
  • Inclusief kit en boorkosten.
  • Inclusief 21% btw

Kruipruimte ventilatie

Ventilatie naar kruipruimte

Boren van een ventilatie kanaal naar de kruipruimte door de buitenmuur, langs de binnenmuur en door de betonnen fundering. De vochtige lucht wordt afgevoerd en schone droge lucht wordt aangevoerd, omdat de ventilatieschachten tegenover elkaar geplaatst worden.

Rooster en doorvoer plaatsen

Na het boren van ventilatieschachten wordt er in het boorkanaal een kunststof doorvoer geschoven en afgekit waardoor de afgevoerde en vochtige lucht niet in contact komt met muur en fundering. Hierna wordt een speciaal rooster gemonteerd met lamellen die slagregen tegenhouden.

Vocht bestrijden met ventilatie

Vocht is altijd aanwezig in een kruipruimte, dit komt omdat het vocht vanuit het grondwater capillair omhoog trekt. Daarnaast dringt vocht, afkomstig van het hemelwater ook binnen in de kruipruimte via de fundering. Zet eens een keukenrol op een nat aanrecht, hierbij zie je hetzelfde principe. Het eerste en beste alternatief om vocht in de kruipruimte te bestrijden is simpelweg ventileren. Bij overmatig vocht in de kruipruimte is een standaard vloerventilatie koker, welke tijdens de bouw wordt ingemetseld, niet voldoende. Deze geven te veel weerstand en voeren de lucht slechts matig af. De oplossing hiervoor zijn renovatiekokers, deze worden in een rechte lijn naar de kruipruimte toe geboord, waardoor er een directe luchtstroom ontstaat.

Oorzaken vocht en condensvorming kruipruimte

 

Slechte ventilatie kruipruimte.

Bij geen of slechte ventilatie kan het aanwezige vocht in de kruipruimte niet afdoende worden afgevoerd. De vochtige lucht condenseert tegen de koude oppervlaktes zoals de damp in een douche op de tegels.

Waterleiding lekt of afvoer kapot

Een andere oorzaak van vocht in de kruipruimte is een kapotte waterleiding of afvoer. Lekkages bij waterleiding kunnen optreden door corrosie en op plaatsen waar cement in contact staat met metalen. Bij afvoeren zijn dit vaak lekkende verbindingen of een doorvoer in de fundering die niet waterdicht is.

Hoge grondwaterstand

Door een hoge grondwaterstand in de kruipruimte stijgt het vocht percentage met name in periodes met veel regen. Een goede afvoer van hemelwater rondom de woning kan hierbij een verschil maken.

Doorslaand vocht fundering

Met name een gemetselde fundering laat vocht door omdat deze poreus zijn en veel zwakke plekken bevat zoals gescheurde voegen. Wanneer de grond verzadigd raakt bij regenval drukt het water zich door de fundering.

Enkele tips bij vocht in de kruipruimte.

Vocht in woningen en vocht of condens onder de vloer en in de kruipruimte ontstaat omdat de ventilatie onvoldoende is en dit kan leiden tot gezondheidsklachten. Hierover is op internet veel informatie te vinden, zoals bij GGD Zuid Limburg en gezondheidsnet.nl. Bij vochtproblemen kunt u naast ventileren zelf eenvoudig enkele controles doen zoals hieronder beschreven.

Controleren watermeter

Maak in de avond een foto van de watermeter en vergelijk de stand in de ochtend.

Inspecteren leidingen

Kalkafzetting op de waterleiding of bij de verbindingen van de afvoer als gevolg van een lekkage zijn duidelijke sporen, daarnaast zijn plaatselijke vochtplekken ook een indicatie van een kapotte leiding.

Verzakking bestrating

Volg de route van de buitenriolering indien bekend (vaak langs zijgevels) en controleer de bestrating. Een lekkende riolering spoelt namelijk grond en zand weg en veroorzaakt verzakking.

Grondwater controleren

Door een kleine kuil te graven in de tuin kan onderzocht worden of het grondwaterpeil hoog is, denk hierbij aan water op een armlengte diep.

Aanbieding: Plaatsen renovatiekokers 4 stuks

Inclusief boren schacht, leveren en monteren rooster met muurdoorvoer

242,-  nu voor € 229,- inclusief btw  (geldig t/m 15-10-2021)

Voor overige prijzen zie tarieven

Vakkundig kruipruimte ventilatie boren.